Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новорічний серіал вам, а не дрони: скандальна закупівля Офісу президента

  • 18.07.2023, 10:40
  • 1 593

Державний телеканал FREEDOM придбав за 10 мільйонів гривень сценарій новорічного серіалу «Санаторій „Незабудка“»

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Тим часом в Офісі Президента звинувачують місцеву владу у витрачанні коштів на другорядні потреби під час війни.

Про це пише журналіст Богдан Буткевич.

«Медіастрічка шпетить заявою Арахамії «погані місцеві влади, які не на те кошти витрачають». Дрони, панімаєш, не купують, поки росіяни вже цілі ТРЦ під заводи виробництва БПЛА перетворили. Власне, це явно нова медіа-кампанія ОП, яким треба будь-який привід, щоб «поганих мерів» вшкварити. І тут мене трошечки поплавило. Отже, телеканал «фрідом» купує майже на 10 мільйонів новорічний серіал «Санаторій незабудка». Це не жарт — це реальний скрін реальної закупівлі з «Прозорро», — зазначив Буткевич.

Він додав, що місцеві влади не можуть розпочати фінансувати армію, адже на наступний день силові структури прийдуть з «маскі-шоу», звинуватять у нецільовому використанні коштів місцевих бюджетів і через ручні суди знімуть з посад.

«До речі, знаю купу прикладів по країні, коли місцеві влади допомагають своїм частинам — але роблять це непублічно. Саме тому, що розуміють, що нормально це зробити не вийде, бо на наступний день це використає ОП для своїх політичних розборок. Зате фінансувати на мільярди гривень телепомийки — це ок, це цільові витрати», — підсумував Буткевич.

Схожі новини