Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Британія запровадила нові санкції проти росії

  • 17.07.2023, 15:15
  • 586

Велика Британія оголосила нові санкції щодо 14 росіян, які підтримують режим путіна і знищення української національної ідентичності. Зокрема — проти 11 осіб причетних до примусової депортації українських дітей

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

«У жахливій програмі примусової депортації дітей і сповненій ненависті пропаганді, яку вивергають його лакеї, ми бачимо справжній намір путіна — стерти Україну з карти. Сьогоднішні санкції спрямовані на притягнення до відповідальності тих, хто підтримує режим путіна, зокрема — тих, хто хоче бачити знищення України, розпад її національної ідентичності та знищення її майбутнього», — заявив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

У новий санкційний список потрапили 14 росіян: 11 осіб, причетних до примусової депортації українських дітей. Серед них — уповноважена з прав дитини в Московській області Ксенія Мішонова та міністр освіти Росії Сергій Кравцов.

Як відомо, ці особи відіграли роль у російській програмі депортації, спрямованій на знищення української культурної та національної ідентичності.

Згідно із даними, понад 19 тисяч українських дітей були примусово депортовані до рф або на тимчасово контрольовану нею територію.

Багатьох дітей вивезли у табори для перевиховання в незаконно окупованому Криму та на материкові частині рф, де щодо них відбувається російсько-орієнтоване академічне, культурне, патріотичне та військове виховання.

У пресрелізі зазначають, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну під британські санкції потрапили понад 1600 фізичних та юридичних осіб, зокрема — 29 банків із глобальними активами на 1 трильйон фунтів стерлінгів, понад 130 олігархів із загальними статками понад 145 мільярдів фунтів стерлінгів, а також обмеження запроваджені у торгівлі між Британією та росією на понад 20 мільярдів фунтів стерлінгів.

Схожі новини