Передплата 2024 ВЗ

Заступнику міського голови Червонограда повідомили про підозру за хабар

  • 15.07.2023, 11:25
  • 752

На Львівщині під час одержання хабаря затримали заступника одного із міських голів та директора комунального підприємства

Хабарництво. Фото: Офіс генерального прокурора
Хабарництво. Фото: Офіс генерального прокурора

Про це інформує Офіс генерального прокурора.

«Викрито та повідомлено про підозру заступнику голови одного із міст Львівщини та директору комунального підприємства. Обом інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди», — йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора не називають прізвищ фігурантів. Однак раніше стало відомо, що йдеться про заступника міського голови Червонограда Миколу Мисака та директора КП «Комунальник» Володимира Рибака.

За даними слідства, підозрювані вимагали «відкат» від приватного підприємця. Він займався постачанням піску на замовлення комунального підприємства, що перебуває у підпорядкуванні міської ради.

Посадовці обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору та в оплаті за поставлений пісок. А також казали, що не будуть створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором.

Загалом посадовці одержали від підприємця 42 тисячі гривень хабаря: по 21 тисячі гривень кожен. Правоохоронці затримали обох під час одержання раніше обумовленої частини від цієї суми.

Обох чоловіків затримали під час одержання раніше обумовленої частини неправомірної вигоди.

Наразі вирішують питання про обрання затриманим запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

Схожі новини