Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Іран навчився самостійно виготовляти деякі складні компоненти для виробництва дронів-камікадзе, — ЗМІ

  • 14.07.2023, 08:45
  • 595

Відтак ефект від західних санкцій буде слабшим

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відомо, що Іран все ще отримує більшу частину деталей для своїх дронів від американських, європейських і японських компаній, але поступово іранці переходять на власні.

«Іран більше покладається на вітчизняні компанії у виробництві деталей для своїх безпілотних літальних апаратів, через що США і їхнім союзникам стає все важче зірвати його за допомогою санкцій», — йдеться у звіті дослідницької групи Conflict Armament Research.

Так, у збитих над Україною безпілотниках знайшли деталі, які виготовила невелика приватна іранська компанія з виробництва електроніки Sarmad Electronics Sepahan. Досі ця компанія не потрапляла під західні санкції.

«Оскільки санкції обмежують іноземні поставки, вони, безумовно, відчувають необхідність виробляти якомога більше всередині країни», — зазначив Деміен Сплітерс, заступник директора з операцій Conflict Armament, який вивчав дрони.

Перехід Ірану на самостійне виробництво цих деталей експерти пов’язують з активними спробами Японії припинити постачання своєї електроніки в Іран.

Тим часом експерти кажуть, що поки іранські компанії можуть копіювати тільки найпростіші деталей. Для отримання більш складних компонентів Іран, як і раніше, змушений покладатися на американські, азіатські та європейські компанії.

Схожі новини