Передплата 2024 ВЗ

«З сином не контактую, за нього мені не соромно…»

«Відхрестився» голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич від питання журналістів про те, чому його син Павло на початку війни виїхав за кордон і досі не повернувся

На фото - Павло Дубневич, який в перший день війни покинув Україну та не повернувся.
На фото - Павло Дубневич, який в перший день війни покинув Україну та не повернувся.

28-річний син голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича — Павло покинув Україну з першого дня широкомасштабного вторгнення рф і досі не повернувся… Виїхав на своєму авто близько 15-ї години 24 лютого 2022 року з пункту пропуску «Смільниця — Кросценко» у Самбірському районі (тоді система «Шлях» для виїзду чоловіків ще не працювала). Як йдеться у дослідженні антикорупційного видання NGL. media, разом із ним в автомобілі були інші попутники — 39-річний львівський бізнесмен Юрій Назаркевич та 27-річна Яна Жолобович (мешкає в Кракові), артдиректорка ресторану, яка належить родині Дубневичів.

За даними відкритих джерел, Павло Дубневич є власником шістнадцяти компаній. Що цікаво, у квітні 2023 року він став засновником ТОВ «Кам'яниця 28» і ТОВ «Ринок 35»…

Павло Дубневич ігнорує прохання журналістів прокоментувати ситуацію про своє перебування за кордоном з початку війни. Його батько Богдан Дубневич, як посадова особа, теж вирішив приховати від суспільства правду: «Чому я повинен володіти цією інформацією? Це дорослий чоловік, який веде своє абсолютно життя. Я був у відпустці з дружиною, в Україну повернувся 27 лютого, скоріше не міг вернутися. Повернувся сюди, а сина вже не було. З сином не контактую. За нього мені не соромно».

Керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк, яка відповідає за видачу дозво­лів у системі «Шлях» сказала «ВЗ», що зараз трапляються випадки, коли чоловіки призовного віку виїхали за кордон і не повернулися. У випадку з сином Дубневича — він їхав ще тоді, коли система не була запроваджена. З початку війни у систему «Шлях» Львівщини було внесено 21 тисячу осіб. Деякі волонтери перетинали кордон по кілька разів.

«Не маю цифри чоловіків призовного віку, які не повернулися, бо не маю доступу до цих баз даних, — каже чиновниця. — Бувають випадки, що людина внесена в систему „Шлях“, але не скористалася нею, бо змінилися якісь обставини. Якщо прикордонна служба надає мені інформацію, що від певних осіб були порушені терміни перебування за кордоном, я впродовж семи днів опрацьовую цю інформацію. Осіб, які порушили терміни блокуємо в системі (через наказ). Якщо в якоїсь громадської організації це системне явище, передаємо інформацію в правоохоронні органи».

Схожі новини