Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 17−23 липня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цей тиждень липня не обіцяє великих клопотів метеозалежним особам

Виняток становитимуть хіба що перші його два дні, коли амплітуда геомагнітних коливань стано­витиме 4 бали, що відповідає середньому рівню напруження магнітосфери Землі і завершуватиме чотириденний цикл впливу сонячної активності. Тому уважне ставлення до самопочуття і здоров’я варто виявляти не тільки метеозалежним та метео­чутливим особам і тим, у кого вроджені чи набуті патології, а й людям літнього та похилого віку, ва­гітним жінкам і навіть дітям.

Починаючи ж із 20 липня і до завершення тижня, можна буде дещо розслабитись, оскільки дні минуть за спокійного стану магнітосфери Зем­лі, коли амплітуда її коливань становитиме 2 бали.

Попри все, будьте готовими до «подарунків» космічної погоди: ведіть здоровий спосіб життя, висипайтесь, уникайте стресу, на випадок заго­стрення хронічних захворювань тримайте під ру­кою домашню аптечку. Одне слово, будьте обе­режні та дбайливо ставтеся до свого організму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, аби примхи погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини