Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ оголосила підозру вісьмом колаборантам

  • 10.06.2023, 18:35
  • 550

Служба безпеки України повідомила про підозру ще 8 колаборантам, серед яких «міністр транспорту» в Криму і гауляйтер Сєвєродонецька

СБУ. Фото з мережі
СБУ. Фото з мережі

Зазначається, що одним із зловмисників є новопризначений «міністр транспорту Республіки Крим», який очолив псевдоустанову у квітні цього року за протекцією самопроголошеного «прем'єр-міністра» окупованого Криму Сергія Аксьонова.

За вказівками росіян, підозрюваний забезпечує логістику перекидання російських військ з території півострова на південний фронт.

Крім того, за добровільну співпрацю з ворогом також судитимуть гауляйтера Сєвєродонецька.

За даними СБУ, за часів Януковича фігурант був мером Брянки Луганської області і залишався на тимчасово окупованій території. З 2014 року він очолював окупаційну адміністрацію міста. Після повномасштабного вторгнення РФ погодився на нове призначення.

Також СБУ викрила колишнього посадовця розформованої міліції, який після звільнення у листопаді 2014 року приєднався до «ЛНР».

У березні 2022 року він очолив «відділ поліції» в окупованому Новоайдарі, де займається придушенням руху опору та насадженням кремлівського режиму.

Ще однією ворожою поплічницею виявилась мешканка тимчасово окупованого Троїцького Луганської області.

Слідчі СБУ заочно повідомили усім фігурантам про підозри за ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Схожі новини