Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Так працює кремлівська пропаганда»

Гурт «Воплі Відоплясова» назвали… нацистами. І скасували благодійний концерт на підтримку ЗСУ у швейцарському Цюріху

Олег Скрипка. Фото з відкритих джерел
Олег Скрипка. Фото з відкритих джерел

Довкола українського виконавця Олега Скрипки та його гурту ВВ знову зібралися «чорні хмари». Гуртові скасували концерт у швейцарському Цюріху — через приписану прихильність до ультранаціоналістичної ідеології. Саме так про Скрипку написали місцеві ЗМІ, що, на його думку, є впливом кремлівської пропаганди. Цю сумну новину співак оприлюднив на своїй сторінці в Instagram.

«Кремлівська пропаганда пра­цює за кордоном, використову­ючи геббельсівські методи: чим брутальніша брехня, тим більше у неї вірять. Абсолютно безпідстав­но мене звинувачують у прихиль­ності до ультранаціоналістичної ідеології, що є абсолютною не­правдою. Відтак, не перевіряючи фактів, зарубіжні медіа поширю­ють цю дезінформацію, що при­зводить до скасування концерту у Цюріху», — написав співак.

«Організовуючи тури під час війни, прагнемо не лише підтри­мувати ЗСУ, а й доносити світовій спільноті, що Україна — самобутня країна зі своїми традиціями, сво­єю культурою. І що сьогодні вона бореться з озвірілим агресором — росією, який не припиняє ра­кетних обстрілів мирних міст… Ко­жен наш концерт покликаний об'єднувати українців і європей­ців за кордоном, які підтримують нашу країну в найважчі часи».

І це вже не перший випадок, коли за кордоном скасовують концерт цього гурту під впливом російської пропаганди. Торік у ве­ресні мав відбутися благодійний концерт ВВ у німецькому Гамбур­зі. Але буквально за кілька годин перед виступом артистам пові­домили, що концерт скасовано. Тоді Олег Скрипка чітко назвав причину. «Починають скасовува­тися наші концерти під егідою, що українці - фашисти, і фашистам не можна співати рідною мовою й співати своїх пісень. Ми розуміє­мо, звідки ноги ростуть. Тут німці начебто стають на бік українців, але клуби не дотримуються контрактів, і ми не можемо виступати. Так працюють довгі руки кремля».

Схожі новини