Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині викрили трьох місцевих мешканців, які допомагали росії - СБУ

  • 05.06.2023, 19:15
  • 3 219

Трьох жителів Львівської області співробітники Служби безпеки України викрили на підривній діяльності на користь російської федерації

СБУ. Фото умовне
СБУ. Фото умовне

Двоє зловмисників — прихильники країни-терористки, а третій є фігурантом, який допомагав чоловікам, що згідно з законом підпадають під мобілізацію і хотіли уникнути її та потрапити неправомірно за кордон, а саме до країн ЄС.

Як розповіла під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська, один із зрадників — це бойовик родом зі Львівщини.

Один з чоловіків добровільно приєднався до терористичної організації «днр» та здійснював обстріли військовослужбовців ЗСУ на донецькому напрямку, а саме в Маріуполі. Окрім такої протиправної діяльності, бойовик вів інформаційну пропаганду.

Інший поплічник ворога безпосередньо діяв на території Львівщини. Для своєї протиправної діяльності він використовував соціальні мережі, де пропагував повну підтримку країні-агресору та поширював наративи прокремлівської влади.

Третій фігурант — 39-річний житель Львівщини, який допомагав громадянам призовного віку уникнути мобілізації, у тому числі громадянам росії.

Спікерка також додала, що від початку повномасштабного вторгнення на території Львівщини затримали понад 100 імовірних зловмисників — колабораціоністів, державних зрадників та осіб, які сприяють ворогу.

Окрім того, в СБУ повідомили, що ще шести бойовикам терористичних організацій «лнр/днр», які воювали та потрапили в полон на рубежах нашої держави, загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Це все громадяни з тимчасово окупованих територій України, які добровільно вступили до організацій так званої народної міліції «лнр/днр» та воювали проти наших Сил оборони на сході України. Наприкінці минулого тижня Служба безпеки України повідомила про завершення досудового розслідування щодо зазначених осіб та скерувала обвинувальні акти до суду.

Схожі новини