Передплата 2024 «Добрий господар»

Окупанти в Україні зґвалтували 13 дітей, найменшій жертві - чотири роки

  • 04.06.2023, 14:30
  • 766

Від початку повномасштабної війни росіяни зґвалтували щонайменше 13 українських дітей. Найменшій із жертв окупантів — лише 4 роки

Діти війни. Фото умовне
Діти війни. Фото умовне

Про ці та інші злочини проти неповнолітніх в Україні розповіла в ефірі «Ми-Україна» Олеся Волошина, заступниця начальника департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генпрокурора.

«Загалом ми(ОГПУ — ред.) процесуальне керівництво здійснюємоу 3000 кримінальних проваджень у злочинах вчинених щодо дітей, йдеться про саме воєнні злочини. Що стосується загибелі, більшість дітей загинуло від бомбардувань, ракетних та артилерійських обстрілів, обстрілів колон цивільних автомобілів, детонування бойових снарядів та мін», — розповіла вона.

За її словами, в цілому Україна та правоохоронна система нашої країни зафіксували вже всі види серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, які існують у світі.

«Маємо використання дітей в збройному конфлікті, саме окупантами. Вони використовують дітей для власних цілей. Під страхом за своє життя і безпеку, дітей залучають до облаштування блокпостів, забезпечення військових провізією, їх використовують як шпигунів», — розповіла Волошина.

Як відомо, 4 червня Україна разом зі світом вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок агресії. Наша країна приєдналась до цього міжнародного дня пам’яті у 2021 році.

Схожі новини