Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РДК і легіон «Свобода росії» почали другу фазу «звільнення» БНР: деталі

  • 01.06.2023, 15:05
  • 974

«Російський добровольчий корпус» (РДК) та легіон «Свобода росії» оголосили про початок другої фази «звільнення» Бєлгородської області, опублікувавши відповідні відеозвернення. За їхніми словами, вони йдуть у Шебекінському напрямку

Бійці РДК. Фото: з мережі
Бійці РДК. Фото: з мережі

Про це бійці легіону «Свобода росії» та РДК повідомили у своїх Telegram каналах.

«Обіцяна командиром РДК друга фаза звільнення Бєлгородщини почалась», — йдеться у повідомленні «російського добровольчого корпусу».

«Ми йдемо звільняти всю росію — від Бєлгорода до Владивостока, щоб у Москві був піднятий біло-синьо-білий прапор свободи», — кажуть бійці легіону «Свобода росії».

Telegram-канал Baza опублікував відео з палаючим будинком у Шебекіно, який загорівся внаслідок влучання снаряда.

У міністерстві оборони росії заявили, що відбили в Бєлгородській області три атаки російських добровольців, які воюють на боці України. Їх нібито відкинули.

Про це йдеться в заяві міноборони рф, опублікованій о 12:48.

Там стверджують, що близько 3 години ранку «українські формування силами до двох мотопіхотних рот, посилених танками, зробили спробу вторгнення». російські військові, мовляв, відбили три атаки.

У російському міноборони стверджують, що відкинули бійців і що ті зазнали суттєвих втрат. Також заявляють, що порушень кордону «не допущено» і, мовляв, «знищено понад 30 українських терористів».

Схожі новини