Передплата 2024 ВЗ

Навряд Україна вступить у НАТО до кінця війни, — Веніславський

  • 28.05.2023, 19:00
  • 625

Рівень оцінки експертами спроможностей ЗСУ є високим, але є військово-політична складова. Тому Україна навряд чи стане членом НАТО до кінця війни

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це в ефірі телемарафону заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський.

«Рівень оцінки наших Збройних Сил міжнародним експертним військовим середовищем дуже високий, і залишається лише військово-політичне питання. Треба бути реалістами. Я думаю, що до завершення війни навряд чи буде ухвалено рішення (про членство України в НАТО — авт.), хоча ми б хотіли і такі варіанти розглядаються. Ми на це сподіваємось, але реальність навряд дозволяє бути настільки вже оптимістами. Разом з тим, те що Україна у майбутньому де в НАТО сумнівів вже немає ні в нас ні здається ні у кого в світі, навіть у тих самих росіян», — наголосив він.

Веніславський додав, що під час липневого саміту альянсу у Вільнюсі можуть бути ухвалені більш конкретні двосторонні або багатосторонні рішення щодо більш тісної інтеграції України в структури НАТО.

Він наголосив, що Україна вже працює з країнами-членами НАТО на різних рівнях і у тому числі із тими країнами, які скептично налаштовані щодо майбутнього членства України в альянсі. Він також зазначив, що Україна вже має низку домовленостей з різними країнами щодо гарантій безпеки у майбутньому. Веніславський вважає, що ці гарантії не стануть на заваді приєднанню України до альянсу.

Схожі новини