Передплата 2024 «Добра кухня»

За прострочену «зелену карту» — 63 тисячі штрафу

Його заплатив на польсько-українському кордоні відомий ведучий Тимур Мірошниченко

Незмінного коментатора пісенного конкурсу «Євробачення» Тимура Мірошниченка оштрафували на польсько-українському кордоні. Інцидент трапився через те, що у чоловіка була прострочена «зелена карта» (міжнародна автомобільна страхівка).

Мірошниченку довелося запла­тити штраф у розмірі 7 тисяч злотих (близько 63 тисяч гривень). Склад­ність полягала ще й у тому, що за­платити можна було лише готівкою, оскільки банк на пропускному пункті «Краковець» не приймав картки. Цю новину на своїй сторінці в Інстаграм розповіла Інна Мірошниченко.

«Їхати не можна. І ось ми стоїмо на кордоні, а вони кажуть: „Або зараз платите готівку, або ми евакуюємо автомобіль і забороняємо вам виїзд“. А нам терміново потрібно до Львова на захід. Ми зняли в банкоматі лише 2000 злотих, оскільки діє обмеження НБУ. Тільки по 12 500 грн на одну осо­бу на тиждень з усіх карт… Ну, а далі… Я плакала, благала дати штраф із со­бою, сплатити по „пейпал“ особис­то комусь. Ми чіплялися до людей на кордоні, щоб купити в них валюту й розрахуватися з ними на карту, писа­ли тим, кого не бачили цілий рік».

Як з’ясувалося, подружжя мало повертатися до України після «Євро­бачення» раніше, однак Тимура Мі­рошниченка попросили затримати­ся заради проведення благодійного заходу в Канні, тому пара вирушила в Україну пізніше запланованого. А страхівка закінчилася за два дні пе­ред в'їздом на кордон… Порушення зафіксували, тож довелося платити.