Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українці просять створити окремі вагони для жінок у потягах, навіть зареєстрували петицію

  • 22.05.2023, 11:20
  • 1 073

На сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція з закликом зробити в потягах Укрзалізниці щонайменше по одному окремому вагону для жінок і чоловіків, дорога яких займає понад шість годин

Вагон. Фото умовне
Вагон. Фото умовне

Її зареєстрували 15 травня. Станом на 22 травня петицію підписали вже майже 20 513 людей із 25 тисяч необхідних для розгляду.

Якщо не буде місць у «змішаних» вагонах, авторка петиції Ольга Ожогіна пропонує зробити квитки в окремі для чоловіків та жінок, а для ідентифікацій додати при купівлі фільтр «стать».

"Оскільки АТ «Укрзалізниця» є державним підприємством, просимо впровадити окремий вагон для жінок та чоловіків для створення безпечних та психологічно комфортних умов для перевезень, згідно із пунктом 6 Статуту підприємства. На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як нав’язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах", — пише жінка.

Ожогіна додає, що серед іншого можуть виникати незручності під час перевдягання у спільних вагонах — як для жінок, так і для чоловіків..

Схожі новини