Передплата 2024 ВЗ

росія досі отримує запчастини для західних літаків попри санкції, — ЗМІ

  • 16.05.2023, 12:45
  • 491

росія надалі купує авіадеталі американського виробництва. Зокрема, минулого року до рф відправили деталі літаків Boeing, Airbus та інших

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Як відомо, 11 травня у США за звинуваченням у порушенні експортного контролю та міжнародному відмиванні грошей заарештували Олега Пацулю, росіянина, який проживає в Маямі. Чоловік разом зі спільником організував схему, завдяки якій низка підсанкційних російських авіакомпаній, зокрема — «Аерофлот», «Россия», «Победа», «Урал», UTair та S7 Airlines отримали тисячі партій деталей для літаків Boeing, Airbus та інших компаній.

За даними слідства, підозрювані через мережу компаній, що базуються в американському штаті Флорида, а також у Туреччині та рф, постачали запчастини, зокрема дорогі гальмівні системи для літака моделі Boeing-737, щонайменше трьом російським авіакомпаніям.

Слідчі переконані, що схему постачання запчастин зі США експортних обмежень чоловіки почали розробляти у травні 2022 року. А вже у серпні Пацуля направив електронного листа одній з авіакомпаній з пропозицією допомогти в обході санкцій, після чого почалися постачання.

Медіа отримали митні документи, які свідчать про понад п’ять тисяч партій різноманітних авіадеталей — від простих гвинтів до двигунів, завезених до Росії. Загалом за вісім місяців 2022 року до росії відправили авіазапчастин американського виробництва на 14,4 млн доларів.

Схожі новини