Передплата 2024 ВЗ

Напилися антифризу: медики ледве врятували двох мешканців Львівщини

  • 15.05.2023, 16:15
  • 945

51-річний мешканець Золочівського району у спочатку пив горілку, а пізніше хильнув рідини для охолодження двигунів. Він переплутав її із лікером

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Чоловіка госпіталізували майже у комі.

Медики дивом змогли його врятувати.

Як передає ZAXID.NET, чоловік потрапив у лікарню через 12 годин після вживання антифризу. За словами лікарів, шанси на порятунок мають ті, хто потрапляє до лікарів не пізніше 6 годин після вживання антифризу. Пацієнта лікарі тримали на діалізі шість годин, аби вивести з організму якомога більше шкідливої речовини.

Оговтавшись, чоловік розповів, що пив не сам, а з 71-річним напарником. Тому лікар Наталія Поврозник зателефонувала колегам із Буської районної лікарні, аби довідатися, чи не потрапив до них такий чоловік. Адже, якщо таким пацієнтам не надати вчасно медичну допомогу, вони не виживуть.

Місцеві медики повідомили, що чоловіка привезли до районної лікарні у важкому стані з підозрою на інсульт. Навіть встигли зробити йому комп’ютерну томографію, але інсульт не підтвердився.

Тому другого пацієнта із району відразу відправили до обласної лікарні. Лікарі ледве врятували його, бо після вживання антифризу минуло понад 24 години. Виявилося, що після отруйної для людей речовини чоловік ще вживав спирт, що його і врятувало, бо спирт був антидотом антифризу.

Відомо, що минулого тижня обох чоловіків виписали з лікарні, але вони досі під спостереженням лікарів.

Нирки їм врятували. Через декілька днів пацієнти мають приїхати у відділення гемодіалізу для контрольної здачі аналізів.

Схожі новини