Передплата 2024 ВЗ

Ми готуємо великі сюрпризи росіянам: заява на виставці озброєнь в Афінах

  • 11.05.2023, 18:35
  • 893

Петро Порошенко, який перебуває на масштабній міжнародній військово-промисловій виставці DEFEA 2023 у столиці Греції Афінах, показав нові розробки, які невдовзі посилять українську армію і стануть неприємними сюрпризами для ворога

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Ця виставка, яка зараз проходить в Афінах, дуже важлива, з дуже великим рівнем репрезентативності. Десятки керівників країн, урядів, міністерств оборони сьогодні присутні тут, де фактично координується майбутнє оборонно-промислового комплексу світу», — зазначив Порошенко.

Одна з розробок, яка невдовзі надійде у ЗСУ — це нова модифікація БПЛА Poseidon 10, спільний проєкт Фонду Порошенка та ізраїльсько-американсько-кіпрської компанії-виробника.

«Він має вдвічі більший зум камери, має вдвічі більші характеристики „тепла“, має на 40 відсотків більшу потужність батареї. Має новий комплекс протидії російській системі радіоелектронної боротьби, нову систему комунікацій і визначень. Це — наш новий спільний продукт, який розроблений фахівцями компанії на базі майже річного досвіду експлуатації Poseidon 10 на полі бою», — пояснив Порошенко.

«Сподіваюся, що до середини літа нові модифікації десятих «Посейдонів» надійдуть у війська. Це 100% те, чого чекають українські воїни, українські бригади, які оперують «Посейдонами», — наголосив Порошенко.

Він також показав безпілотний комплекс морського базування, який має швидкість понад 150 кілометрів на годину. «Це — спільний продукт всесвітньо відомої компанії Leonardo, зроблений на їх базі, оснащений їхнім озброєнням, він має унікальні стабілізаційні характеристики, унікальні характеристики дальності. Ми дуже сподіваємося, що українські ВМС скористаються цими пропозиціями», — додав Порошенко.

«Ми намагаємося бути на 2−3 кроки попереду того, чого чекає від нас росія», — говорить п’ятий Президент. Він також анонсував БПЛА Poseidon 12 і назвав його «великим сюрпризом для росіян».

«Ми не виключаємо, що він буде мати крім ударних потужностей ще й радарні потужності, які створять нові додаткові можливості для танкових батальйонів, які постачаються в рамках танкової коаліції Рамштайн. Оснащені відповідною електронікою, вони збільшують майже в два рази радіус дії артилерії танкових гармат, збільшують ефективність і безпеку для танкових екіпажів», — зауважив Петро Порошенко.

«Ми робимо все можливе, щоб якомога швидше доставити це в Україну, для наступу. Мені приємно, що „Посейдони“, які є нашою спільною програмою, сьогодні є родзинкою цієї виставки», — наголосив Порошенко.

Схожі новини