Передплата 2024 «Добрий господар»

Гігантська пухлина у животі: у Львові медики врятували жінку

  • 09.05.2023, 16:30
  • 1 118

Гігантська 13-кілограмова пухлина в животі мало не вбила жінку. Вона ж думала, що просто погладшала. За порятунок жінки і видалення величезного утворення взялися хірурги Лікарні Святого Пантелеймона

Фото Першого медичного обʼєднання Львова
Фото Першого медичного обʼєднання Львова

Пацієнтка — 53-річна Ірина з міста Хотин. Усе життя жінка присвятила вчителюванню. На здоров’я ніколи не скаржилася. Майже чотири роки тому на яєчнику жінки з’явився новоутвір, про який вона не знала. Бо пухлина прогресувала безсимптомно. Болю не було. Єдине що — Ірина поступово набирала зайву вагу. Та в березні 2023 року пухлина стрімко зросла до гігантських розмірів. Ірина вже не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти. Болі виснажували жінку. Та вона терпіла і все ще не йшла до лікаря. Тим часом пухлина продовжувала збільшуватись. І тільки, коли Ірина усвідомила, що може зранку просто не прокинутися — нарешті звернулася за медичною допомогою.

Місцеві лікарі були шоковані побаченим. Вони привезли Ірину до реанімації і почали пошуки лікарні та спеціалістів, які погодяться оперувати жінку у такому важкому стані. Наважилися взятися за цей складний випадок львівські хірурги лікарні Святого Пантелеймона. Жінка потрапила до них у стабільно-важкому стані з деформованим животом, втратою м’язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині. Часу зволікати більше не було. Після необхідного додаткового обстеження лікарі негайно беруться за видалення гігантського утворення.

Під час операції лікарі видалили 13-кілограмову пухлину 35 на 25 сантиметрів. Жінці насправді ще дуже пощастило, кажуть хірурги. Адже пухлина не розповсюдилася на сусідні органи та структури. А тому лікарі швидко та безпечно видалили новоутвір. Операція тривала дві години та минула успішно. За тиждень прийшли і результати гістології. Пухлина виявилася доброякісною, а тому додаткової терапії жінка не потребує. Вчительку вже виписали, і незабаром вона планує повернутися до викладання. Бо любить це понад усе!

Схожі новини