Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Дерево пам’яті»

У Львові на місці колишнього концтабору провели акцію, щоб вшанувати жертв Другої світової війни

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

У понеділок, 8 травня, у Львові відзначили День пам’яті та примирення (державне свято перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

Біля памʼятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328», що на вул. Грабовського, 11 (Цитадель), відбулася церемонія покладання квітів та запалення лампадок. Священики провели чин панахиди за загиблими.

У рамках поминальних заходів відбулася традиційна акція «Дерево памʼяті» — увічнення загиблих воїнів та гідного вшанування жертв Другої світової війни. Дерево біля хреста прикрасили червоними маками (символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Такі маки мали на грудях і всі гості, які прийшли на поминальні заходи.

«Шталаг-328» створений німецьким військовим командуванням табір для радянських військовополонених (пізніше поповнений військовополоненими і в’язнями з інших країн), що існував у 1941−1944 роках у Львові. Це місце смерті близько 140 тисяч військовополонених.

Схожі новини