Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський пропонує День пам’яті та перемоги над нацизмом святкувати 8 травня, натомість 9 травня — День Європи

  • 08.05.2023, 09:18
  • 694

Президент Володимир Зеленський пропонує встановити в Україні 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939−1945 років, а 9 травня відзначати не День перемоги, а День Європи — він подав у Верховну Раду законопроєкт про 8 травня і підписав указ про День Європи

Президент Зеленський. Фото умовне
Президент Зеленський. Фото умовне

«Із завтрашнього дня 9 травня ми будемо шанувати нашу історичну єдність — єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, що наближає світ», — повідомив він.

Президент наголосив, що Україна ніколи не забуде про внесок свого народу в перемогу над нацизмом, і не дасть збрехати, що перемога могла відбутись і без участі якоїсь країни або народу.

«Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло. На жаль, зло повернулося. Хоч агресор тепер інший, у нього та сама мета — поневолення або знищення», — каже Зеленський.

Він додав, що зараз єдність у Європі наближає нас до відзначення першого дня нашого миру.

«І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність — єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир», — зазначив глава держави.

Схожі новини