Передплата 2024 «Добрий господар»

Ефективність «Залізного куполу», який перехоплює ракети, знизився

  • 03.05.2023, 13:45
  • 1 436

ЦАХАЛ перевіряє працездатність системи ППО «Залізний купол» у зв’язку зі зниженням відсотка успішного перехоплення ракет

Перехоплення ракет. Фото умовне
Перехоплення ракет. Фото умовне

Під час ракетного обстрілу, здійсненого із сектора Гази у другій половині дня 2 травня, 16 ракет впали на незабудовану місцевість, ще чотири були перехоплені «Залізним куполом» у передмісті.

Таким чином, пише видання, успішно перехоплено 67% ракет, і цей показник є набагато нижчим за можливості системи ППО, які вона демонструвала раніше.

Водночас, в публікації відзначається, що порівняти ці показники складно, оскільки йдеться про різну інтенсивність обстрілів. Наприклад, під час операції «На зорі» із сектора Гази було запущено понад 1100 ракет, з яких 96% були перехоплені «Залізним куполом» і це був найвищий показник ефективності системи.

Видання вказує, що відтоді відсоток успішних перехоплень почав знижуватися, а під час обстрілу з Ливану «Залізний купол» перехопив 92% ракет.

Пресслужба ЦАХАЛу наразі не прокоментувала і не підтвердила інформацію про перевірку системи.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила сьогодні, що палестинці запустили по Ізраїлю 22 ракети із Сектору Гази. Одна з ракет влучила в будівельний майданчик у місті Сдерот, в результаті чого уламками було важко поранено одного чоловіка. Ще двоє робітників отримали легкі поранення. Усіх трьох постраждалих госпіталізували в Ашкелоні.


Джерело: Ynet

Схожі новини