Передплата 2024 ВЗ

На Каннський фестиваль потрапили два українські фільми

  • 27.04.2023, 14:45
  • 768

У програмі Каннського кінофестивалю, який відбуватиметься із 16 до 27 травня, покажуть два фільми про Україну

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Зокрема, на фестивалі покажуть документальний фільм польського режисера Мачека Хамела «Звідки куди». Стрічка, яка розповідає про евакуацію українських біженців, є спільним проєктом Польщі, Франції та України.

«Звідки куди» — це колективний портрет, складений із переживань тих, хто має єдину мету: знайти надійний притулок. В автобусі, їх тимчасовому притулку, зникають важливість статі, віку, кольору шкіри, фізичного стану, походження, ідентичності, світогляду та віри", — розповів Хамела.

У 2020 році режисер був волонтером і брав участь в евакуаціях з польсько-українського кордону та з віддалених районів Чернігівщини і Донбасу.

Також йдеться про короткометражну польсько-українську картину Анастасії Солоневич та Даміана Коцюра.

«Ідея заснована лише на одній єдиній фразі, що застрягла в наших головах… Цей фільм зроблений з великою любов’ю. Цей фільм знятий з великою чесністю», — зазначила Солоневич.

«Як це було» розповідає про повернення додому вперше після початку війни в Україні. Головна героїня повертається з Берліна та, не заставши вдома маму, перебуває у компанії друга. Їй доведеться пізнати рутину війни протягом одного дня.

Схожі новини