Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські волонтерки зі Швеції передали 13 автомобілів медичної допомоги

  • 27.04.2023, 10:32
  • 759

25 квітня у Львові відбулась урочиста передача 13 автомобілів швидкої допомоги для українських лікарень від фонду Help Ukraine Gothenburg, Гетеборг, Швеція

Збір на ці автомобілі організований українськими волонтерками Катериною Благодир та Надією Квашею, які є представниками благодійної ініціативи в Швеції. Автомобілі швидкої допомоги відправились в лікарні і в подальшому будуть допомагати спасати життя в Миколаївській та Херсонській областях та в місті Ізмаїл, автомобілі на базі Volkswagen їдуть на нульові позиції, а решта будуть працювати на 2 та 3 коліні евакуації.

«Збір на авто тривав 10 днів. Протягом цього часу ми робили все, що могли для залучення коштів: роздавали флаєри, працювали з соціальними медіа, залучали різні компанії. Потім до нас прийшов один чоловік, який подвоїв зібрані кошти», — говорить засновниця благодійної ініціативи Катерина Благодир.

Реалізувати проект вдалось за 2 місяці, адже, окрім збору коштів, волонтерки Help Ukraine Gothenburg мали знайти потрібні авто, закупити їх, перевірити на сервісному обслуговуванні та організувати логістику.

Help Ukraine Gothenburg — це волонтерська організація, заснована українкою Катериною Благодир у Швеції. З початку повномасштабного вторгнення фонд активно допомагає українській армії та цивільному населенню, а також українцям, які зараз перебувають у Швеції. За минулий рік волонтери Help Ukraine Gothenburg зібрали 500 тис. дол. на придбання автівок швидкої допомоги для українських лікарень. За час роботи фонду було передано 23 авто для потреб українських військових частин та лікарень.

Схожі новини