Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українська та польська музика на сцені Львівської філармонії

  • 26.04.2023, 10:52
  • 1 245

Вже понад рік наша країна всьому світу доводить свою незламність та волю до незалежності. У війні та біді ми пізнали не тільки розпач та біль, ми також відчули справжню підтримку. З лютого 2022 року Польща стала надійним прихистком для мільйонів українців, а на польських сценах регулярно звучить українська музика.

27 квітня у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуозів Львова» польська та українська музика звучатимуть на одній сцені. Оркестр виступить під батутою засновника та керівника оркестру — Сергія Бурка.

Концерт познайомить слухачів з різними епохами та української та польської музики: від найкращих зразків української давньої музики, творів Дмитра Бортнянського та Максима Березовського до сучасної польської кіномузики. Також в програмі концерту звучатимуть твори Віктора Камінського, Генрика Миколая Горецького, Золтана Алмаші, Вітольда Лютославського та Євгена Станковича.

Програму, що звучатиме на концертів вже за декілька тижнів оркестр виконає на одному з престижних польських музичних фестивалів «Mikołowskie Dni Muzyki». Цього року «Віртуози Львова» вп’ятнадцяте запрошені на фестиваль, що свідчить про їх майстерність та справді віртуозні програми.

Разом з оркестром на публіку чекають виступи відомих українських солістів — Олега Созанського, бандура та Андрія Карпяка, флейта.

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» — один з кращих камерних колективів України, відомий не тільки своєю майстерністю, а й складними та різноманітними програмами, пропагуванням української музики, як в Україні так і за її межами. За час свого існування оркестр дав понад 2000 концертів та здійснив записи понад 25-ти компакт-дисків з українською та зарубіжною музикою. «Віртуози Львова» разом із засновником та керівником оркестру Сергієм Бурком впродовж своєї тридцятирічної діяльності активно налагоджували культурні зв’язки з Польщею. Спільно створено фестивалі «Музика в старому Львові» та «Музика в старому Кракові», також оркестр є активним учасником більшості провідних польських фестивалів. Очікуємо на концерті представників Генерального Консульства Республіки Польщі.

Квитки

Схожі новини