Передплата 2024 ВЗ

«Олег Барна був без тіні підступу»

  • 21.04.2023, 12:26
  • 924

У Михайлівському Золотоверхому соборі розпочалося прощання із народним депутатом восьмого скликання, військовим і громадським діячем Олегом Барною

Олег Барна
Олег Барна

Попрощатися з Героєм, який загинув у бою на Донеччині, прийшли побратими та друзі, серед них п’ятий президент Петро Порошенко з дружиною Мариною, народні депутати, військові.

«Олег Барна був без тіні підступу — таких називають щирими людьми. Все, що робив Олег — він робив щиро, тому, що так думав. Тому що так жив», — написав п’ятий президент напередодні.

Народний депутат 8-го скликання Олег Барна загинув у бою на Донеччині, під час штурмових дій поблизу села Павлівка.

Олег Барна був активним громадсько-політичним діячем, починаючи від студентського голодування у 1990 році під назвою «Революція на граніті» до Революції Гідності, де отримав поранення під час обстрілів 18 лютого 2014 року.

А вже в липні 2014-го пішов добровольцем у зону АТО. Коли ж ворог вторгся до нашої країни з новою силою у 2022-ому, знову пішов її захищати. Спершу служив у складі 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, потім — у 68-ій окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Виконував бойові завдання на донецькому напрямку оборони, зазначають у Тернопільській організації партії «Європейська Солідарність».

Схожі новини