Передплата 2024 «Добра кухня»

На підвіконні школяр вирощує зелень

Святослав Лавриненко навчається у шостому класі Київської гімназії № 32 «Успіх». На підвіконні квартири він вирощує різноманітну ароматну зелень

Така ідея виникла півтора місяця тому, коли на уро­ці біології вчителька дала завдання проростити у вологій серветці зернята квасолі. По­садивши їх, хлопець подумав: а чому б не спробувати й інші рослини?

Тож наступною була цибуля. За короткий час асортимент на­саджень суттєво розширився. Ґрунт для них учень купив у су­пермаркеті. Тепер на імпровізо­ваному городі є й часник, роз­сада помідорів, рукола, базилік, кріп, горох, петрушка, шпинат, різні види салатів.

Висаджений у ящик часник дає високі вітамінні пера.
Висаджений у ящик часник дає високі вітамінні пера.

Спочатку Святослав виро­щував зелень у квартирі, де живе разом із батьками та се­стричками. Оскільки дівчатка скаржилися на сильний запах цибулі, довелося перенести насадження до дідусевого по­мешкання. А влітку має намір переїхати на дачу, де засаджу­ватиме ділянку.

Юний агроном пильно сте­жить за розвитком паростків і про догляд звітує у своєму те­леграм-каналі «Стручок». Нара­зі вже має три тисячі підписни­ків (починав із 14). Бачачи таку зацікавленість людей, школяр переконаний, що обрав добру справу, і вона обов’язково ма­тиме успіх. А мрії у нього амбітні - створити власну екоферму.

Схожі новини