Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Гарнізонному храмі Петра і Павла експонують писанки від дітей-переселенців

Після Львова виставка помандрує світом

Фото авторки
Фото авторки

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відкрили виставку PYSANKA.

Як повідомив «ВЗ» настоятель гарнізонного храму Тарас Михальчук, Великодні писанки зі старовинним орнаментом намалювали внутрішньо переміщені діти, які знаходяться у складних життєвих обставинах. Перед тим були майстер-класи з писанкарства, у яких взяло участь 50 дітей.

Головна мета виставки — нагадати світу Конвенцію про права дитини. За офіційною інформацією Офісу генпрокурора України, станом на 8 квітня 2023 року внаслідок повномасштабної збройної агресії рф загинули 467 дітей, щонайменше 946 — поранені.

Експозицію PYSANKA можна оглянути у гарнізонному храмі Львова до 25 квітня. Згодом експозиція помандрує світом, зупиняючись у дипломатичних представництвах України, де її зможуть оглянути закордонні відвідувачі. Проєкт PYSANKA започаткувала у 2022 році Благодійна організація «Українська Студентська Ліга».

Журналістка «ВЗ» відвідала експозицію PYSANKA. Колоритні роботи дітей, які приїхали до Львова з регіонів, де триває війна, сподобалися. Крім пасхальних мотивів на писанках — патріотичні символи. Біля писанок розміщений банер з QR-кодом, зісканувавши який можна пожертвувати будь-яку суму для допомоги Третьому загону сил спеціальних операцій.

Схожі новини