Передплата 2024 «Добрий господар»

На Волині заборонили упц мп

  • 11.04.2023, 14:15
  • 1 029

Волинська обласна рада підтримала заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області

Депутати Волинської обласної ради під час голосування. Суспільне Луцьк
Депутати Волинської обласної ради під час голосування. Суспільне Луцьк

Також депутати підтримали звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

За проєкт рішення про заборону УПЦ МП на території Волині проголосували усі 54 депутати.

Відтак вони вирішили:

  • Звернутися до президента із проханням визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним і позачергово розглянути його у Верховній Раді.
  • Заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.
  • Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд з релігійною організацією «Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Як зазначив головний спеціаліст з питань релігій та національностей обласної військової адміністрації Василь Гайдук, наразі на Волині зареєстровані 523 релігійні громади УПЦ МП. Від початку повномасштабної війни 49 парафій перейшли до ПЦУ.

Схожі новини