Передплата 2024 «Добра кухня»

У Лаврі тепер моляться за перемогу України, а не за «русскій мір», — Порошенко

  • 09.04.2023, 16:15
  • 1 276

У Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври у Вербну неділю тисячі вірян Православної Церкви України молилися за Україну. Божественну літургію очолив Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній

Києво-Печерська Лавра. Фото: Європейської Солідарності
Києво-Печерська Лавра. Фото: Європейської Солідарності

У молитві за Перемогу України взяли участь Петро Порошенко з дружиною Мариною, депутати з «Євросолідарності», воїни та волонтери.

«Щойно завершилася служба на Вербну неділю, на Вхід Господній у Єрусалим. І дуже важливо, що це відбулося в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври. Ви б бачили, як горять очі у всіх вірних Православної Церкви України. Про що вони моляться? Вони точно моляться за нашу Перемогу. І вони не мають жодного сумніву, що Господь почує наші молитви», — сказав Порошенко журналістам після служби.

«Але вони моляться і за перемогу на духовному фронті. Щоб звідси «рука Москви» пішла. Щоб тут, у Києво-Печерській Лаврі не було «русского міра», — наголошує п’ятий Президент.

«Нещодавно як доказ того, що упц московського патріархату — насправді це російська православна церква в Україні, оприлюднені факти, що більшість ієрархів має російське громадянство. Хочу нагадати, що Конституція України не передбачає подвійного громадянства. І якщо ти прийняв російське громадянство — то ти не є українець», — вважає Порошенко.

«Це означає, що правильно чотири роки тому на Соборі у святій Софії здійснювалась молитва про створення нашої Церкви. Подивіться, як радіють всі, що наша Церква створена. Це — автокефальна, українська, єдина канонічна церква в Україні. І ми робимо все для того, щоб її імідж зміцнювався», — наголошує Петро Порошенко.

«Щоб до нас переходили парафії. Бачите, як зараз розгортається процес. Щоб і духовенство нарешті приєдналося до Православної Церкви України і щоб ці дзвони свідчили про перемогу Господа, про перемогу України», — зазначив Порошенко.

«Я всіх хочу під ці дзвони привітати з Вербною неділею. Не я б’ю — верба б'є. За тиждень — Великдень! Ми з Мариною вітаємо вас зі святом», — сказав п’ятий Президент.

Схожі новини