Передплата 2024 «Добре здоров’я»

75 років у шлюбі!

Секрет його тривалості - у підтримці одне одного

Фото Національного реєстру рекордів України
Фото Національного реєстру рекордів України

Коли хтось святкує «золоте» весілля, рідні й знайомі кажуть, що союз такої пари був закріплений на небі. А як називається шлюб, у якому подружжя прожило 75 років? Як підказує Вікіпедія, це «коронне» весілля.

Василю Кириченку — 96 років, його дружині Парасковії - 92. 3 квітня вони встановили рекорд України з тривалості життя у шлюбі - 75 років і один місяць.

За словами керівни­ці Національного реє­стру рекордів України Лани Вєтрової, секрет довголіття подружжя й тривалого шлюбу — у взаємній підтримці й пі­клуванні одне про одно­го. «Гортаючи сімейний альбом, ми бачили зво­рушливі кадри, як мо­лодий пан Василь міцно обіймає свою Параско­вію. А нині, коли він тяж­ко хворіє, його обіймає дружина. Це і є, мабуть, тією цінністю, яка дозво­лила їм прожити у шлю­бі стільки років», — каже Лана Вєтрова.

Як розповіла пані Па­расковія, її коханий був найгарнішим у селі. І була щаслива, що такий красень звернув увагу саме на неї. Василь та Парасковія зі села Ку­харі, що на Київщині, одружилися у далеко­му 1948 році. Наречено­му тоді був 21 рік, а його нареченій — лише 17. У подружжя народилася донька Надія.

У 50-х роках Василь та Парасковія переїхали до Києва — працювали на бу­дівництві. А коли вийшли на пенсію, повернулися у рідні Кухарі. Сім років тому у чоловіка стався ін­сульт, через який настав параліч… Кохана дружи­на завжди поруч.

Схожі новини