Передплата 2025 «Добре здоров’я»

«У 10 місяців мій син підняв 6-кілограмову штангу!»

А у 10 років закарпатець Василь Маєвський встановив світовий рекорд

Шестикласник Клячановської середньої школи, що у Мукачівському районі Закарпаття, 10-річний Василь Маєвський встановив світовий рекорд у номінації «Найбільша кількість поштовхів 24-кілограмової гирі дитиною». Таку важку гирю Василько підняв аж 15 разів!

Оскільки цю вправу хло­пець виконував у безпе­рервному режимі, то, за під­рахунками експертів, за 43 секунди він підняв 360 кіло­грамів! Рекорд було вста­новлено у рамках молодіж­ного фестивалю U-Future в Ужгороді.

Василю Маєвському не звикати до перемог у спорті. У його рекордній скарбничці - три національні й два сві­тові рекорди. А ще він грає у футбол, захоплюється шаш­ками і опановує шахи.

За словами керівниці Книги національних реє­стрів Лани Вєтрової, юний спортсмен тренується у свого батька, Василя Маєв­ського.

«Уперше батько привів сина у спортзал 4-річним хлопчиком, — розповіла жур­налістці „ВЗ“ Лана Вєтро­ва. — Віджимання, плавання, підтягування, біг — він усім займався із задоволенням. Через деякий час малий су­пермен заявив батькам, що має плани у професійному спорті. Батьки поставили­ся до цього серйозно. Роки тренувань, і ось результат: 2022-го Василь Маєвський став рекордсменом України з багаторазового підняття штанги. Пан Василь, тренер Василька, не просто вихо­вує унікального спортсмена у силовому спорті, а робить все для того, щоб викувати у хлопчикові характер пере­можця».

Не приховує своєї радос­ті від перемоги і Василь Ма­євський-старший. Каже, що з дитинства хлопчик роз­вивався не так, як інші діти. «У 10 місяців мій син під­няв 6-кілограмову штангу!» — каже батько рекордсмена.

До речі, у лютому 2024 року Василь Маєвський-старший 22 рази підряд підняв 60-кілограмову гирю і встановив світовий ре­корд.