Передплата 2024 «Добра кухня»

«Памфір» побив прокатний рекорд

За 4 дні прокату стрічка зібрала 2,4 мільйона гривень

Кадр з фільму
Кадр з фільму

Минув лише тиждень, як сімейна драма режисера і сценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука вийшла у всеукраїнський прокат. За 4 дні прокату фільм зібрав 2,4 мільйона гривень.

Таким чином, «Памфір» обігнав «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко та воєнну драму «Мирний-21» Ахтема Сеітаблаєва.

«Памфір» — повнометражний дебют режисера та сценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука. У фільмі йдеться про хорошого сім'янина Леоніда, який робить все заради своєї сім'ї.

Події фільму розгортаються під час Маланки — 13 січня, коли щедрувати заведено в образах тварин і фольклорних персонажів. Щоб відтворити обряд, команда фільму їздила в експедиції та збирала детальний фото- та відеоархів. Їй вдалося створити й віднайти понад 40 унікальних костюмів і 100 обрядових масок.

Як розповів на допрем'єрному показі у Львові режисер Дмитро Сухолитко-Собчук, «це кіно, яке зачіпає багато аспектів людського життя, які виникають унаслідок того, що головний герой дуже хоче допомогти своїй сім'ї, яка його неймовірно любить, обожнює й хоче, щоби він залишився. Але для цього йому потрібно знайти можливості, щоби зробити життя своєї сім'ї кращим».

Світова прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі у програмі «Двотижневик режисерів» ще у травні 2022 року.

На Каїрському міжнародному кінофестивалі картина отримала Гран-прі. Ще один найвищий приз «Памір» «заробив» на кінофестивалі «Молодість».

Схожі новини