Передплата 2024 «Добра кухня»

Потреби у додатковій мобілізації в Україні немає

  • 28.03.2023, 15:30
  • 581

Голова фракція «Слуга народу» Давид Арахамія не так давно заявив, що слід очікувати посилення мобілізаційних заходів через потенційну ядерну загрозу з боку білорусі

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Його слова спростував нардеп і член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Коли Україна буде змушена переходити в контратаки, будуть необхідні якісь додаткові сили та засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, знову ж таки, це визначатиме Генеральний штаб з огляду на планування, перспективи та реальний поточний стан справ. Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат — як безповоротних, так і санітарних і такі втрати потребують поповнення», — сказав Веніславський.

Водночас, за його словами, всі військовозобов'язані в умовах війни можуть бути мобілізовані, якщо в цьому виникне потреба. Однак зараз, після того, як в Україні збільшили чисельність ЗСУ, а також інших структур оборони та безпеки, потреби у додатковій мобілізації немає.

Схожі новини