Передплата 2024 ВЗ

Про користь масок для сну

Цілковита темрява прискорює процес засинання

Фото pexels
Фото pexels

Маски для сну є важливим аксесуаром, за допомогою якого людина швидше засинає, розслабляється і, як виявилося, покращує свої когнітивні функції.

Дослідники провели кілька експериментів, під час яких учас­ники спали в масках та з цифро­вим люксометром, а потім тес­тували їхні когнітивні здібності і реєстрували активність мозку за допомогою апаратів ЕЕГ.

Після застосування нічного ак­сесуару у людей фіксували кращу схильність до навчання, пов’язану з більш тривалим часом повільно­го сну. Мабуть, у цей період збіль­шувалася активність повільних хвиль, яка відновлює здатність мозку кодувати нову інформацію.

Багато людей стикаються з труднощами під час засинання. Медики рекомендують кілька ко­рисних порад, які допоможуть швидше заснути.

Ми писали, що більшість лю­дей проводять третину свого життя або уві сні, або в стані спо­кою. Найкраща поза для сну — та, що сприяє вирівнюванню хреб­та від стегон до голови. Вибір цього положення для конкрет­ної людини залежить від особис­того стану здоров’я та зручності.Нагадаємо, вечірня ванна або душ допоможуть досягти глибо­кого і спокійного сну. Фахівці на­зивають це пасивним нагріван­ням тіла за допомогою води та рекомендують зробити це своїм щоденним ритуалом.

Схожі новини