Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Інтернет-лотерея, або як поради з глобальної мережі призводять до очікуваних наслідків

  • 23.03.2023, 12:00
  • 619

Прикордонники Білгород-Дністровського загону поблизу кордону, на ділянці відділу «Старокозаче», затримали у двох випадках чотирьох громадян України, які намагалися незаконно потрапити в Молдову

У першому випадку правопорушниками виявилися двоє братів із Львівської області. Вони пояснили правоохоронцям, що через мережу Інтернет знайшли невідомих осіб, які за 1500 доларів надали їм детальний маршрут нелегальної подорожжі у Молдову, де начебто проживає їхня мати. Однак, завдяки реалізації оперативної інформації, втікачів затримати.

Іншими правопорушниками були мешканці Київської та Одеської областей. Вони розповіли, що через закритий телеграм-канал знайшли групу, в якій учасники обговорювали способи незаконного перетину кордону. Чоловіки вирішили скористатися одним з них. Для цього порушники на таксі дісталися транзитної ділянки дороги «Одеса — Рені», а далі пішки пішли в сторону кордону з Молдовою. Та біля кордону їх вже чекали прикордонники.

Правопорушників прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності за ст. ст.204−1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Подальшу долю чоловіків вирішить суд.

Схожі новини