Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія просить у Китаю зброю для війни в Україні - генсек НАТО

  • 21.03.2023, 19:15
  • 681

На думку Єнса Столтенберга, візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до росії та його зустріч із володимиром путіним свідчить про зближення Пекіна й москви, яке відбувалось в останні роки

Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел
Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Про це під час презентації щорічного звіту НАТО в Брюсселі 21 березня заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає CNN.

Він каже, що є ознаки того, що росія зверталась до Китаю за допомогою у війні з Україною.

«Ми не бачили жодних доказів того, що Китай постачає летальну зброю росії, але ми бачили деякі ознаки того, що такий запит з боку росії був, і що це питання розглядає в Пекіні китайська влада», — повідомив генсек НАТО.

Він застеріг Китай від надання росії летальної допомоги, бо це, за його словами, означало б підтримку війни.

«Ми бачимо, як Китай і росія все більше зближуються у військовій галузі - спільні навчання, спільне патрулювання в морі й у повітрі, в економічній сфері, а також у політичній і дипломатичній сфері. Отже, зустріч у москві є частиною цієї тенденції, в якій Китай і росія працюють все тісніше і будують все міцніше і сильніше партнерство», — додав він.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомляли про те, що США мають розвіддані, які свідчать про те, що китайський уряд розглядає можливість постачання росії безпілотників і боєприпасів для використання у війні проти України.


Джерело: CNN

Схожі новини