Передплата 2024 «Добрий господар»

Туреччина — привабливе місце для російських інвесторів

  • 21.03.2023, 16:15
  • 647

росіяни заснували в Туреччині на 670% більше фірм ніж у попередньому році, понад 1300

Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на звіт турецького аналітичного центру The Economic Policy Research Foundation.

«Сплеск нових компаній з російськими партнерами підкреслює зростаючу привабливість Туреччини як місця призначення для російських грошей після війни в Україні. Фірми з іранськими партнерами посіли друге місце», — йдеться у повідомленні.

Ця тенденція, також, відображає турецький ринок житла, де росіяни становили майже чверть усіх іноземних покупців нерухомості минулого року.

«Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган утримався від участі в західних санкціях проти росії через її вторгнення в Україну, що зробило Туреччину привабливим місцем для інвесторів, які шукають притулку від санкцій, в тому числі для олігархів, які намагаються уникнути потенційних арештів активів. США і ЄС критикують зростаючі зв’язки між росією і Туреччиною, заявляючи, що збільшення експорту до росії з Туреччини дозволяє москві обходити санкції», — додає Bloomberg.

Через посилення тиску з боку заходу, Туреччина вийшла з російської платіжної системи «Мір» і припинила транзит санкційних товарів до росії.

Схожі новини