Передплата 2024 «Добра кухня»

«Гаага має стати Нюрнберзьким процесом для російського диктатора путіна та його поплічників»

  • 20.03.2023, 11:24
  • 709

Про це сказав Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу «Прямий» під час поїздки на Донеччину. Він зазначив, що ордер на арешт путіна — це сигнал, що очільник кремля має відповісти за злочини проти України

«Для чого виписали ордер на його арешт? Для того, щоб його судити. Щоб він відповів за ті злочини, які він скоїв під час збройної агресії проти нашої держави. І там не лише той геноцид, який коїться проти України від Маріуполя до Бучі, від Ворзеля до Ізюма. А злочин, який здійснюється стосовно українських полонених, злочини щодо українських дітей, які вивозяться з території України без будь-якої згоди батьків», — нагадав Порошенко.

«Для нас питання полонених — це в серці, і ми не забуваємо ні полонених азовців з Азовсталі, ні прикордонників, ні нацгвардійців, ні військовослужбовців ЗСУ. І за все це путін буде відповідати — за вбивство українців, за злочини проти людства», — наголошує п’ятий президент.

«Я вірю в те, що це не просто символічний акт, хоча і це не треба недооцінювати. Символічний акт, який на сьогодні робить неможливими зустрічі з путіним, бо він максимально токсичний. Він — військовий злочинець, і будь-які переговори з ним є підтримка злочину, є підтримка агресора. І думаю, що це дуже правильна позиція», — вважає Порошенко.

«Але наша мета — перемогти, викинути русню з кожного клаптика української землі. І наша мета, щоб путін в Гаазі опинився за ґратами, щоб він відповів і щоб весь світ побачив, що це зло буде покарано. путін дуже любив посилатися на досвід Нюрнберга — от Гаага має стати Нюрнбергом для путіна», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини