Передплата 2024 ВЗ

Пекін закликав суд Гааги «зайняти об'єктивну та неупереджену позицію» щодо арешту путіна

  • 20.03.2023, 12:50
  • 987

МЗС Китаю напередодні візиту Сі Цзіньпіня до москви вирішили відреагувати на рішення МКС видати ордер на арешт глави кремля володимира путіна

Фото: речник МЗС Китаю Ван Веньбінь (facebook.com/spoxwangwenbin)
Фото: речник МЗС Китаю Ван Веньбінь (facebook.com/spoxwangwenbin)

Про це повідомляє The Guardian, які цитують заяву речника МЗС Китаю Вана Веньбіня.

«Міжнародний кримінальний суд повинен зайняти об'єктивну та неупереджену позицію, поважати юрисдикційний імунітет глав держав згідно з міжнародним правом», — сказав Ван Веньбінь.

Ван Веньбінь повідомляє, що МКС має «уникати політизації та політики подвійних стандартів», китайський дипломат цинічно навів приклад пресі, посилаючись на інші військові інтервенції, які не призвели до ордера на арешт глави держави.

Ван Веньбінь вкотре нагадав риторику Пекіна про те, що він продовжуватиме відігравати об'єктивну та справедливу роль в так званій «українській кризі» та конструктивну роль у мирних переговорах.

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд Гааги видав міжнародні ордери на арешт російського диктатора володимира путіна та уповноваженої з прав дитини при офісі президента РФ Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконному примусовому переміщенні українських дітей.

Схожі новини