Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Незабаром США оголосять новий пакет військової допомоги Україні, — Білий дім

  • 19.03.2023, 13:45
  • 909

Днями Штати оголосять новий пакет безпекової допомоги Україні

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

«Історія підтримки України є надійною та, відверто кажучи, непорівнянна у всьому світі, зважаючи, які види можливостей, і які суми ми погодилися надати та продовжуємо погоджуватися надавати Україні. Найближчими днями ви побачите ще одне оголошення, ще більше безпекової допомоги від Сполучених Штатів. Ми твердо дотримуємося цього і продовжуватимемо це робити», — зазначив Джон Кірбі.

У відповідь на заяву президента Польщі надати Україні військові літаки МіГ, Джон Кірбі наголосив, що США поважають рішення Польщі, хоча свою позицію щодо надання літаків не змінили.

«Це суверенне рішення будь-якої країни. І ми поважаємо ці суверенні рішення. […] Я скористаюсь нагодою, щоб підтримати Польщу, яка справді перевершує себе, коли йдеться про підтримку України. Вони надали значну безпекову допомогу», — зазначив Джон Кірбі.

Він наголосив, що США вважають неефективним рішенням виділяти обмежені кошти за президентськими повноваженнями (Presidential Drawdown Authority, PDA) на F16 для України.

Також представник Ради з нацбезпеки США зауважив, «ми не говоримо, що надавати Україні F16 є контрпродуктивно. … Ми поважаємо рішення, які роблять інші країни».

Схожі новини