Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Комітет Шевченківської премії складає свої повноваження: причина

  • 16.03.2023, 19:30
  • 853

Члени Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка висловили свою незгоду щодо введення нових номінацій, критеріїв до чинного на сьогодні Положення премії в прискореному порядку і заявили про складання своїх повноважень

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Члени Комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосили у заяві, що своєю роботою намагався відновити репутацію Премії, позбавивши її радянського змісту і наповнивши актуальними сучасними сенсами.

У комітеті пояснюють рішення тим, що її члени постали перед «наміром» змінити правила Положення премії, додати нові номінації та пришвидшити процедуру відбору.

Члени комітету кажуть, що висловлюють «незгоду з тим, щоби вводити нові номінації, критерії чи будь-які інші зміни до існуючого на сьогодні Положення щодо Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року в прискореному порядку».

«Ми ставимося з повним розумінням до ідеї запровадити особливу відзнаку для мистецьких творів, створених після 24 лютого 2022 лютого, аби відзначити їхній внесок у Перемогу. Вважаємо, що ця пропозиція є важливою, тому потребує ретельного продумування і планування, зокрема щодо критеріїв, процедур висунення та відбору. Йдеться передусім про окреслення прозорого і справедливого алгоритму майбутньої відзнаки. Ми, як члени Шевченківського Комітету, вважаємо, що цей процес має відбуватися так, щоби не зашкодити існуванню та репутації Національної премії України імені Тараса Шевченка», — йдеться у заяві.

Схожі новини