Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ затримали агента рф на Одещині

  • 16.03.2023, 15:45
  • 647

Колаборант приховано збирав інформацію про місця перебування підрозділів Сил оборони та стратегічно важливих об'єктів транспортної інфраструктури на території регіону та коригував ракетні удари по місту

Одеса. Фото: Pixels
Одеса. Фото: Pixels

Ворожий інформатор фіксував «результати» російських повітряних атак та обмінювався ними з ворогом для подальшого коригування ракетних ударів по Одесі.

Отриману інформацію він передавав окремим російським «військовим кореспондентам», які, своєю чергою, передавали зібрані ним відомості представникам спецслужб рф.

Для комунікації використовували анонімний чат у забороненій соцмережі «Вконтакте».

Для збору розвідінформації колаборант їздив по області та фотографував українські об'єкти.

Співробітники СБУ затримали злочинця, коли той поширював закриті відомості.

Слідство повідомляє: «фігурантом є місцевий мешканець, який підтримує збройну агресію рф та виправдовує воєнні злочини росіян.»

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114−2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу ˗ тримання під вартою.

Схожі новини