Передплата 2024 ВЗ

Новий футбольний арбітр ФІФА «прописаний» у Трускавці

Право бути серед тих, чий рівень життя не до порівняння вищий, ніж наш, де понад усе цінується свобода та шанується закон, реальними здобутками у всіх сферах життя виборюється. У тому числі в спорті. І тут є свої обов’язкові для здачі кандидатські «заліки», «іспити» та «тести»

Орест Дуцяк
Орест Дуцяк

Добре це знають і українські футбольні арбітри. І вони, як і політики та відповідальні за реформаторський курс країни посадовці, також мають своє «домашнє завдання». Але не дуже добре дають собі раду з ним: станом на сьогодні вітчизняні футбольні рефері далеко не завжди проходять через суворе «сито» відбору УЄФА, не мають допуску до обслуговування таких престижних турнірів, якими сьогодні є Ліга чемпіонів УЄФА та Ліга Європи, не кажучи вже про сам футбольний чемпіонат Європи. Будемо сподіватись, що з часом і тут ситуація зміниться на нашу користь.

Вірити у гарну для українських футбольних суддів перспективу змушує приклад молодого тренера з футболу Трускавецького дитячо-юнацького спортивного комплексу «Спортовець» Ореста Дуцяка. Наш краянин увійшов до складу трійки арбітрів, які на початку березня у норвезькому Тромсе обслужили матч кваліфікації до чемпіонату світу з футзалу, який відбудеться у 2024 році, між збірними командами Норвегії та Франції.

У поєдинку в Тромсе перемогли французи: 1 — 3. За своє суддівство українська бригада арбітрів отримала гарні оцінки. Це обнадіює, дає підстави сподіватись, що невдовзі знову побачимо Ореста Дуцяка у ролі арбітра в одному із матчів вищої проби. Йому єдиному з поміж інших представників Львівщини присуджено категорію футбольного арбітра ФІФА.

Схожі новини