Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 20 — 26 березня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, нас не оминуть не лише геомагнітні збурення, а й магнітні бурі

За їхніми прогнозами, розпочнеться він дводенним чотири­бальним збуренням (20 і 21 березня), що відповідає середній напруженості магнітосфери і є завершенням триденного спала­ху, який почався минулого тижня.

Після цього упродовж чотирьох днів (із 22 по 25 березня) сонячна активність, за твердженнями американських учених, спадатиме: 22, 23 березня — на 3 бали, а 24, 25 — на 2.

І тут, увага усім не лише метеочутливим і метеозалежним (!), астрофізики прогнозують різкий стрибок вгору інтенсивності впливу геомагнітного поля Землі: він відразу сягне, а може на­віть дещо перевищити позначку магнітної бурі категорії G 1! Ця буря буде найсильнішою у березні і триватиме 2 дні.

Її вплив, окрім метеочутливих та метеозалежних людей, а та­кож осіб із вродженими чи набутими вадами здоров’я, можуть відчути на собі й цілковито здорові люди.

Тому будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого орга­нізму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, щоб примхи космічної погоди не завдали вам шкоди.

Схожі новини