Передплата 2024 «Добра кухня»

Лякають повішеним «Валерою»: білоруські прикордонники скаржаться на українських

  • 12.03.2023, 19:45
  • 1 111

Прикордонники з білорусі заявили, що нібито українські прикордонники повісили на кордоні з білоруссю «манекен у формі російської армії і назвали його Валерою»

Фото - скірн з відео
Фото - скірн з відео

ДПСУ опублікувала фрагмент сюжету білоруських пропагандистів.

Офіційний представник Мозирського прикордонного загону Сергій Павлов заявив, що українці нібито розповіли, що манекен — «це військовослужбовець, убитий під Києвом».

Також білоруські прикордонники стверджують, що українці псують «інфраструктуру, показують агресивні жести, зокрема зі зброєю, роблять образливі написи на дорожніх знаках, розміщують листівки із закликами та вмикають аудіозаписи політичного характеру, а також дзвонять із погрозами оперативним черговим».

ДПСУ відповіла їм, що вони «не лякають, а натякають».

Згодом білоруське державне агенство Белта опублікувало відповідь. Одразу на кількох КПП з Україною з’явилися білборди з прапором США та написом «Ми допоможемо Україні знайти справжніх окупантів», а також «білорусь пам’ятає» з кадрами Другої Світової.

Белта зазначає, що білорусь «пам'ятає війну, пам’ятає страждання, пам’ятає смерть. Знає що таке фашизм! Пам’ятає Перемогу та своїх героїв».

Схожі новини