Передплата 2024 «Добра кухня»

Німеччина: охоронець побив українського військового, який перебував на реабілітації

  • 12.03.2023, 18:45
  • 2 015

У Франкфурт-на-Майні кавказький охоронець побив українського захисника, який знаходився на реабілітації після поранення і зайшов у готельний бар у військовій формі

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про цей випадок повідомили у групі в соцмережі «Українці у Франкфурті-на-Майні».

Зазначається, що конфлікт стався в готелі Roomers, а зловмисником, начебто, був чеченець за національністю.

У коментарі виданню «Новинарні» генеральний консул України Вадим Костюк підтвердив цей випадок, який стався увечері 10 березня.

Він розповів, що конфлікт розпочався після зауважень з боку персоналу бару щодо невідповідності одягу українського військового. Словесна перепалка перейшла в бійку, коли представник охорони намагався вивести його. Український військовий потрапив до шпиталю із поламаною щелепою та струсом мозку та потребує операції.

Вадим Костюк запевнив, що консульство надасть потерпілому необхідну юридичну та іншу допомогу. Поліція зафіксувала цей факт.

За словами генконсула, в Німеччини для носіння військової форми поза службою необхідно отримати спеціальний дозвіл. Іноземцям дозволено носити форму під час спільних навчань, проходження стажувань та в інших випадках, передбачених окремою двосторонньою угодою. Україна таку угоду не укладала.

Схожі новини