Передплата 2024 «Добра кухня»

За «приватизацію» Будинку вчених судитимуть ексголову Галицької РА Івана Лозинського

Нове у справі «незаконної приватизації» Будинку вчених: прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова завершили досудове розслідування і скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із районних адміністрацій Львівської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)

Іван Лозинський. Фото 032.ua
Іван Лозинський. Фото 032.ua

Про це «ВЗ» розповіла речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

У прокуратурі не називають прізвища експосадовця, однак, як з’ясував ZAXID.NET, це 67-річний Іван Лозинський, який очолював Галицьку райадміністрацію Львова у 2001−2005 роках (за правління Любомира Буняка). Нині Лозинський на пенсії. Розслідуванням встановлено, що посадовець безпідставно видав розпорядження і підписав свідоцтво на об'єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова — Будинок вчених. Таким чином історична будівля загальною площею понад 3 200 кв метрів незаконно вибула з комунальної власності громади області і опинилася у власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Через службову недбалість посадовця територіальній громаді завдано збитків на майже 12 млн грн. Нині на приміщення Будинку вчених (вул. Листопадового чину, 6) накладено арешт. Також керівником окружної прокуратури подано позов до Господарського суду Львівської області про витребування приміщення з незаконного володіння. Суд триває.

Як уже писав «ВЗ», у профспілці вважають, що Будинок вчених перебуває у їхній власності законно. У 2005 році приміщення перереєстрували у Галицькій РА, оскільки того вимагало законодавство, яке змінилося. Галицька районна адміністрація міста Львова видала профспілці свідоцтво, що приміщення перебуває у власності Львівської обласної організації працівників освіти і науки України.

Схожі новини