Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна хоче касетні бомби від США, щоб скидати їх з безпілотників

  • 07.03.2023, 13:30
  • 839

Україна просить США надати касетні боєприпаси, включивши до нього бомбу повітряного базування МК-20, яку вона хоче використовувати для скидання з безпілотників

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Відповідну інформацію розповіли виданню Reuters законодавці Джейсон Кроу і Адам Сміт, які входять до комітету з питань збройних сил Палати представників США.

За їхніми словами, українські посадовці закликали американських законодавців лобіювати надання МК-20 в Білого дому на Мюнхенській безпековій конференції минулого місяця. Бомби просили з артилерійськими снарядами калібру 155 міліметрів.

Законодавці додали, що Україна розглядає касетні боєприпаси як спосіб зупинити тактику «людських хвиль», яку росія активно застосовує в останні місяці для штурму населених пунктів на сході - насамперед Бахмута.

Зокрема, як розповів Сміт, українські військові вважають, що МК-20 «мають кращу бронебійну здатність», ніж зброя, яку вони наразі скидають з безпілотників.

МК-20, які зазвичай скидаються з літаків, розкриваються посеред польоту, випускаючи понад 240 дротикоподібних суббоєприпасів. У США бомби перестали виробляти ще у 2016 році, але не складах їх є понад один мільйон.

Схожі новини