Передплата 2024 «Добра кухня»

В одному з приватних будинків Львова вся сім'я отруїлась чадним газом

  • 06.03.2023, 19:30
  • 1 007

У Львові на вул. Метлинського чоловік, жінка та дитина отруїлися чадним газом

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як зазначили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, 4 березня о 07:19 у приватному будинку на вул. Метлинського отруїлися чадним газом чоловік, жінка та дитина. Дорослих доправили в обласну клінічну лікарню, дитину — у дитячу лікарню святого Миколая. Обставини події з’ясовують.

Загалом від початку року по місту зафіксували 16 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждала 31 людина, з них 8 дітей. Одна людина загинула. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Мешканцям нагадують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення — через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин, тобто газові котли чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Схожі новини