Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щодо санкцій проти росії не може бути компромісів, — Зеленський

  • 03.03.2023, 18:45
  • 632

У питанні запровадження державами-партнерами України санкцій проти Росії за вчинене нею повномасштабне вторгнення не може бути компромісів. Джерело: censor.net/ua/n3403490

Володимир Зеленський. Фото з архівів ОПУ
Володимир Зеленський. Фото з архівів ОПУ

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Латвії Егілсом Левітсом у Львові.

«Не може бути компромісів щодо санкцій. Ми бачимо, що це відбувається постійно … Ми працюємо з аналітикою: як росіяни оминають санкції, хто їм допомагає. На жаль, є держави й навіть члени ЄС, які не готові діяти потужно. Тому знаходять у деяких санкційних кроках компроміси», — констатував Зеленський.

За його словами, компроміси «унеможливлюють швидку перемогу», оскільки від них залежить функціонування військової інфраструктури рф.

«Ми маємо зробити все, щоб не дати їм можливості виробляти ту кількість зброї, з якою вони до нас приходили і ще можуть прийти. Але санкції діють. Важливо „дотиснути“ партнерів і в ЄС, і в усьому світі. Це те, в чому нам потрібна допомога Латвії», — впевнений президент України.

Він подякував Латвії, а також Литві, Естонії та Польщі за те, що ці держави максимально підтримують Україну в ЄС щодо санкцій.

Зеленський зауважив, що допомога Латвії дуже важлива й потрібна Україні на міжнародних майданчиках, зокрема — на засіданнях держав — членів НАТО або формату «Рамштайн», де Україні оголошують військову допомогу та ухвалюють рішення щодо прискорення її надання.

Схожі новини